Dit heb je nodig:
• 100 gr Meelwormen gedroogd • Handje paneermeel
• Blikje kikkererwten (400gr) • 1 kleine ui
• Koriander (naar smaak) • 2 tomaten
• Komijnpoeder (naar smaak) • Handje spinazie
• 1 teentje knoflook • Citroensap
• Chilipoeder (naar smaak) • Bieslook (naar smaak)
• Kurkuma (naar smaak) • 4 knapperige bolletjes met sesam
• 1 ei
En zo doe je het:
- Bak de meelwormen op een laagvuurtje lekker knapperig. Proef ze af en toe. Koel af en cruch ze in een keukenmachine zo ver je zelf lekker vind. Wij vinden beetje grof lekker.
- Meng kikkererwten, ui, koriander, komijnpoeder, knoflook, kurkuma, zwarte peper, ei in een keukenmachine tot een mooi mengsel.
- Schep de meelwormen door het mengsel. En maak 4 mooie burgers, indien nodig wat paneermeel toevoegen om de burgers steviger te maken.
- Bak de burgers op een laag vuurtje gelijkmatig bruin. Keer ze af en toe.
- Smeer de broodjes in met wat saus (crème fraîche, bieslook citroensap) en beleg met wat blaadjes spinazie en een paar plakjes tomaat. Voeg als laatste de burger toe.
Eet smakelijk!