Waar kan ik eetbare insecten bestellen / kopen?

Uiteraard kun je bij ons insectengerechten kopen op festivals en evenementen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Mail ons op hello@bugzz.nl. Er is van alles mogelijk van insectendiner, insectenworkshop, insectensnacks op uw borrel of bedrijfsfeest.

Zelf kopen en bereiden?

In Nederland zijn insecten te koop via diverse webwinkels, kleine (eko)supermarkten, enkele Jumbo’s/AH’s en groothandel De Sligro.

Enkele webwinkels:
Delibugs (ook lolly’s en kennismakingspakketjes)
Webpoelier
Bugs Originals

Er komen continue verkooppunten bij. Andere verdwijnen weer. Dus het is zeker de moeite waard om even op internet te zoeken. De prijzen en het aanbod variëren nog wel eens. Heb je een Sligro pasje, of ken je iemand die dat heeft? Dan is dat de goedkoopste optie.

Ook in België is men behoorlijk progressief wat betreft insecten voor menselijke consumptie. Daar zijn nu 10 verschillende soorten toegestaan, waaronder ook wasmotarven. Deze worden niet gevriesdroogd en hebben daardoor een andere structuur dan gevriesdroogde insecten. Ze hebben wat meer “bite”, een beetje zoals een garnaal. Ze zijn te koop in diverse Jumbo supermarkten, maar ook hier geldt weer dat dit per locatie verschillend kan zijn.

Wil je lekkere en gezonde hapjes uitproberen zonder dat je zelf met die enge beestjes aan de slag hoeft? Boek dan een insectenproeverij. Wel zelf aan de slag maar onder begeleiding? Dan is een kookworkshop een leuke manier om kennis te maken met insecten op je bord. Neem voor meer informatie of een vrijblijvende offerte contact op.